New Life

Hello assalamualaikum there ! hihihi dah lama tak nengok belog . yelah sekarang mana main dah blog blog ni en en ? hehehe , okay tahun 2014 hampir ke penamat harinya . hash tahun 2014 membuatkan aku rasa sunyi , tak hepi pun ada , hepi pun ada , sakit lagi ada . and entahlah , pada aku , 2013 is more better than 2014 . all has changed. and i wonder kenapa lah aku ber'crush' dengan mamat yang aku tak pernah jumpa , tak pernah chat , bukan tak pernah . jarang dah . dulu dulu haa ~ rajinlah . btw and tahun ni aku kena 'play' with fake boy , defak itu orang . haih aku tak faham betullah , ada lagi orang fake fake ni en . Firstly aku kenal fake tu dari fb , then konai konai begitu . lama ? em lama jugalah aku berchatting dengan dia . hahahaha , butuuuuhh aku pun punya blur pergi app request dia , selama ni aku relay dengan fake . Aduyai malu gila dengan kengkawan . Last2 member aku perh semua serang dia . padan muka . siapa suruh buat aku . btw aku tahu dia fake bulan 6 , relay bulan3 hahahaha .bodoh ah hahahah a . dah aa malas aku tb , nanti lagi keluar keburukan aku yang suka mencarut ni . takpa , korang bukannya baca wkwkwkwkwk. bahagia nyaaaa ! so now , aku still tak faham kenapa aku mengharap dengan orang dungu macam si lurus bendul tu , dah lah tak handsome , berlagak pula tu , lepastu bajet gila nak mati , weh aku tak hamak ar dengan kau  btw asal aku crush dengan kau . haih pelik taste aku ni .~ lepastu kau tu dah lah hot kan , iloveyou sana iloveyou sini , saya suka awak belabelabela ~ wht defak ur life babe ? yang aku ni pun , dah tahu dia tu weird , macam alien ufo terbang sesat mana tah , susah nak moveon . aih kiwak betul ya ~ hati aku ni dah kenapa ? susah sangat ke nak moveon . haiyaaa ~ yelah moveon arh , malu bhai aku yang terover minat dia kejar dia . padahal dia buat bodoh je kot hahahaha.. bij itu mamat. apalah. tak matured betul otak aku ni . dahlah hati , kau tak payah nak berharap sangat dengan si tongkol tu , dia just buat kau rasa tambah tension rimas sakit hati je . haish kacau hidup aaa ~ aku harap satu hari nanti , kau blocklah aku ye segala laman sosi yang berkaitan dengan aku , sebab aku tak tahu sampai bila aku boleh tahan suka dengan orang gila macam kau ni . dasar batu tak dak perasaan betul -,- hahahaha. biarlah aku syok sendiri pun . kau senak kenapa doh ? nenek kau tak kisah pun en en . Okay so 2015 aku pindah sch . sch kat smk hamidkhan ,tapah tak silap aku . just tunggu apply dari sch tu jaa :) so aman lah aku , malas nak harap maahad dah . buat sakit hati je hehari kena marah , weh aku laa ~ tension gila ah . takpalah luahan hati , jangan senak plak , kau tu orang luar tak payah nak buat buat senak . aku bagi wrestling kang suruh abang john cena (Sadoo) ...Hehehehe , dah lah aku teringin sangat nak move on . teringin gila ar ! tolong aa mamat , kau belah ar dari hidup aku dari hati aku kalau kau tu asyik nak memerli aku je tapi tak reti nak direct , kau tak ada egg ke hahahaha . adoi , dah aa makin lama aku luah makin menjadi jadi ye . sikit sikit keluar kejahatan aku selama ni . ceh buat penat je aku berHIPOKRIT depan kau mamat. . f u ! ~

#humble

Assalamualaikum. hehehe teringat blog ni sebab bosan. so how today ? cemana feel ? best deepavali bro ? so many tanda question lol. hari ni hari rabu bersamaan dengan dua puluh tiga hari bulan sepuluh 2014. its mean pt3 dah habis kan kan ?
yapp ! thats truely right. tapi yang buatkan semak otak 'aku' ni pbs . haish , sumpah semak k semak. (tonebatu) ni pun balik rumah senyap senyap . why ? sebab pihak sekolah tak bagi komee ni balik ? habis tahun tahun lepas boleh pulaaa ! thats not fair lah bahlul . aku laa -,- so what , im the one not accept new law !please lahh , menyusahkan orang arr kpm ni .
Ok sekarang agak emosional sikit sebabkan teringat PBS ! ok tarik nafas (uphhhhh, fiuuuu) , redha sikit :P you know diary , nak kata 'aku' ni terhegeh-hegeh kan someone , sikit aa . wahaha -,- tapi itsokay , just simple problem . tapi sampai bila ye aku nak keep this secret ? hmph , baru baru ni aku stalk kau kat wechat. wauu , kau dah taken , cover awek bhaaii , comel kot :) aku nak cakap congrats btw tak nak disturb kau . and im think im so annoying at him cause selalu kacau dia chat w/ makwe dia maybe before this ? lol.
agak frust sikitlah. haha padan muka aku juga :) crush dengan orang hottest boleh laa. btw sorry kalau 'aku' ni buat kau menyampah or what anything ar ! well , aku dengan kau jauh . sangat . dan aku rasa aku ni not logic laa crush dengan orang yang dah lama tak sembang ? tetiba crush . dah lama pula tu -,- aduyaii weird doh ! btw aku menyesal gila layan kau nak tak nak je dulu. actually kau baik ;) tapi time tu aku tak sedoo kot ? ish ish ish #tepukmata. sokay past is past . now u're very change bro.
mean like kau dah tak sporting macam dulu . might kau dah lupa n lupa :) sokay aku faham. 2 tahun dah tak chat , bertegur siapa . tu pun bulan berapa tahh aku yang start conversation us dulu . just tegur tegur pendek and minta id wechat lol. yah, u're many change. u not 'aa' old i know. and i want 'aa' old back :') and i know it just a dreamm wuhuu . say yes say yes !
so , bak kata lagu 'aku tetap menantimu' . ececeh. sakai je -,- abaikan. fefaham ar kau ! aku harap kau dapat jumpa orang yang betul betul sayang kau. ye ye ? aku dah doakan ni . hope kekal with ur makwe comeeel tu . haha buat apa still berharap dengan orang yang dah taken ? kekadang terlintas kat hati. btw aku tak boleh move on sebab apa eh ? entah lah . WallahuA'lam kot.
aku harap ape yang aku buat ni cita cita aku nak kejar cinta syahid even sekali je. btw aku kena kejar cinta Allah dulu. and teruskan menuntut ilmu ke menara gading. tapi aku just nak kau tahu yang aku ni still kawan habbo kau sampai bila bila eh ? janji yee ? okay ingat id habbo ni ; zahra34 kan kann ? haha #throwback .
mungkin aku takkan dapat kejar hati kau sebab kau kata kau tu limited edition . eleh aku pun l.e lah wehh ! tu sebab aku pilih crush jauh jauh ni . tetiba dapat pahang pula . wkwkwk terasa bahagiaa bhaii even kau tak tahu pun :) dah lama im keeping this feeling . just i cant told u right now. and i dunno sampai bila aku suka kau ni ?
Last word , aku akan berdiam diri sampai Allah bagi petunjuk kat aku . dan biar Allah mengaturkan semua ni . Ameen. haha.

#apadia


Assalamualaikum w.b.t ! Hoit hoit manusia manusia sekalian :) Ape khaboo ? Hmm rindu dekmi tak ? Hahah yekk -,- Okey balik ni pewwiksa you know #err_gedik Hm tak ready lagi mangkuk ! Urgh tahun ni boring lah . Crush dah terbang pergi irshadiah :/ Mesti dia dah ada crush kat sana wahh bestnya :') Dekmi doakan crush bahagia . Eceh memang dah bahagia pun kann ? Hmm datang ekspo acu tak acuh jaa kau ye mamek ! Er benci aku -,- Btw sekarang i want to concentrate at my bigg candidate :) it is PeyyTeeThree# almost then. Hmm thankful to Allah cause i has been live until now :) Hooo hoo , ramadhan is loading aa , aduh tazkirooohh ;) What damning . Dekmi dah lah tak reti berhujah derr , aduh cincai* Selang sebulan aii type kat blog ni kan -,- Sebab boringg aa . Ishh , facebook , wc , twitter , insta , whsapp semua same je -,- Tak habis chat dengan orang sama , then borak kosong . Nak study hemmm , haremmm -,- Btw sekarang rajin sikit setadii mate . Yuhuu nak ikut mamek ! Haha ambil perakaunan form 4 nanti . Eee gedik# Hm dah la , cinta monyet je -,- Ee rimas . Tak sukaaa ! Tahu lah fitrah tapi tak nak . Semakkan hati je . -,- Sekarang im very confuse and not in mood of someone . Dia sombong muchh err , dah boring dengan aku ke ? err haha shit# , nevermind .. Kbye

#nasheed

Assalamualaikum ! Hai manusia ! Entah ade tah tak -_- Okey btw kat sini je dapat celoteh sensorang , rasa macam syok sendiri jab haha ok mengaku# . Okey sekarang dah masuk bulan tiga 2014 . Sekejap gile ! Bapak ah -_- #GABRAJAB ..
Nak tahu tak ape dekmi tengah fikir2 kan untuk prepare bulan 3 ni ? Haaaa nasyid bhaiii ~! Sumpah menggugat iman kott tengok Khairan masuk kbgsn jee brturut2 . Eden pun nak jugakk :P Haha
Untung aa khairan , johan jeeee . Afnan dah tak ade daa :( Hmm bila lagi nak dengoo suare dikauu ^^ hahaha okey minat minat je sbb suare ghahaha XD . Tak sabaaa nye nak nasyiddd , lepastu bola jaring peringkat negeri .. Ahhh tiyed tiyed meyhhh ~!
tahun ni nasyid peringkat negeri , sukan peringkat negeri , jubli perak ekspo kat maahad xD Bestnyaaaaa ! Dekmi tabik gile ahh tawonnn ni . Thanks youuu daddy Aguss :D Heee ni best ni .. Harap2 tahun ni shoutul kitaorang tak pecah belah macam tahun lepas :( Amien !
Doa doakan lah sayaaa :D

#harirayachina


Assalamualaikum ! Hello bloggie world ? How there ? Dah lama tak update lohhh XD
Ni sesajaa nak update , bosangg telebih . So cemanaa ? Hmm , entahlah tak tahu nak cerita apa ekceli wehh !~
Haha dekat sekolah , dah tak ado lagi dahh segan silu nak pergi mana , he's gone tralala . Dah tua la katakan , lagipun aku dah lupa dahh arrogant tu yehett !~
Untung aa dah habis sekolah weh ! Its okey , semak je duduk kat maahad tu hahah XD Serious kott , tak tenteram . Nanti mesti kena ejek dengan kawan2 lo !
Btw aku rindu moment crazy tu wehh , hahakk tak lupa aku buat kerja gila bagi kau memacam . Ish-2 , tapi tu dulu , aku dah taubat/insaf dah sekarang . ececeh .
Okey lahh tu jaa kot nak bercelotehh , Kboiii :D Ada rezeki panjang umur sayaa update lagi nohh . Gong Xi Fa Cai ~~